Varför ska man välja gas?

gas i köket

Att välja gas är för många inte ett val. De som bor i äldre hus, särskilt i innerstan är så illa tvungna att handla in sin gas för de spisar som finns i innerstan i Stockholm. Gasen är pålitlig. En gasspis kan du reglera precis som du vill. Värmen regleras direkt efter den styrka som du väljer när du gör maten. Att ha en gasugn är precis på samma sätt. Ser du att maten som du tillagar behöver mer eller mindre värme, reglerar du den direkt med ugnens knapp för värme. Har du en elugn, måste du vänta tills värmen är exakt den som du behöver för matlagningen eller baket som du håller på med. Alla som har gjort mat, vet att det är känsligt med värme i ugnen.

Fördelarna med gas överväger

Nackdelen är däremot att du inte får samma eftervärme, men den kan du istället reglera med gasen. Ju mindre gas som du släpper på efteråt, bildar den eftervärme som du annars får i en vanlig ugn med el.
Du vet väl att gas är en miljövänlig sak? Allt mer av det som vi använder i våra hem är helt beroende av el. Aldrig förr har vi använt el till så många saker som vi gör numera. Datorerna som vi använder hemma, mobilerna och alla apparater i köket går på el. Och vad händer om vi får strömavbrott? Jo inget fungerar. Vi kan inte ens koka te. Allt är beroende av elen. Det är egentligen ganska skrämmande om man börjar tänka efter.

Så det bästa som du kan göra är att använda mer gas till de saker som vi behöver i våra hem. Egentligen borde alla göra sig av med beroendet av el och tänka ut hur de kan få annan energi till det som behövs där hemma. Så varför inte skaffa en gasspis. Då behöver du inte oroa dig för ett strömavbrott.

Skaffa ifall-att-något-händer-saker

Däremot kan du sällan använda lampor annat än med el. Varför inte skaffa gammaldags lyktor med olja? Skulle det bli ett strömavbrott så kan du alltid tända din lykta som kan brinna i många timmar. Med de oroligheter som vi har sett de senaste dagarna, gör att vi alla borde tänka på att skaffa ifall-att-något-händer-saker.

You Might Also Like

Back to top