Rena kontor ger bättre arbetsklimat

Kontorsstädning Stockholm

De som städar borde strejka lite oftare. Varför det kanske du undrar. Jo för om de som städar våra hem och kontor strejkade, skulle vi inse vilket stort och viktigt arbete som de utför. Det brukar vara som med talesättet; hälsan tiger still. Så länge man är frisk och kry märker man inte det underbara med att faktiskt vara frisk. Det är först när man insjuknar som man lägger märke till hälsan. Det brukar vara först då som vi inser vad bra det var att vara frisk.

På liknande sätt är det faktiskt med städning. Vi märker inte av att “någon annan” städar, förrän de inte städar. Det är först då som vi märker hur smutsigt det är om någon annan inte kom och städade våra arbetsplatser. 

Tänk vad vi stökar till det

Vi är nog ett par riktiga smutsgrisar allihop. Vi stökar till det på våra arbetsplatser. hade vi inte städfirmor som kom och städade efter oss, skulle det till sist bli högar med disk, överfulla papperskorgar, spår av smutsiga skor på entremattorna och grisiga tangentbord, smutsiga skrivbord, för att inte tala om toaletterna….

Det bästa är att arbetsgivarna ser till så att någon kommer och utför kontorsstädning och städar personalrum varje vecka.

Städa själva motverkar klotter

I Japan är det inte ovanligt att personalen själva städar efter sig. Tidigt får alla skolbarn i Japan lära sig städa. Det börjar redan i ettan när barnen bara är 6-7 år. Efter varje skoldag, ser alla barn tillsammans till så att det är rent i sin egen skolklass. Resten rengör ett städbolag. Gissa om klassrummen i Japan är rena? Jo, på så sätt ser man till så att barnen inte grisar ner, för de vet att det är de själva som måste rengöra efter sig.

Föreställ dig en svensk skola som skulle göra det. Ingen skulle komma på att klottra ner sin skolbänk, springa in med leriga skor.

Om alla gjorde rent efter sig, kan man gissa vilka rena ytor det skulle vara på alla platser, arbetsplatser, skolor och kontor.

You Might Also Like

 1. Christinaer

  Hej аllа, killar! Jag vеt att mitt meddеlande kanske är för sрeсifikt,
  Меn min syster hittade еn trevlig mаn här ocһ de gifte sig, så һur är dеt med mig?! 🙂
  Jаg är 25 år gаmmаl, Christina, från Rumänien, kаn еngelskа оch rуskа sрråken оckså.
  Oсһ… Jag һаr en sреcifik sjukdоm som һetеr nymfomаni. Vem vеt vad dеttа är, kan förstå mig (bättrе аtt sägа dеt direkt).
  Аһ ja, jag lagаr mycket gоd mat! осh jаg älskar intе bara mаtlаgning ;)))
  Jag är еn riktig tjej, inte рrоstituеrаd, och sökеr seriösa осһ hеta relаtiоnеr…
  Ηur sоm һelst, du kаn һitta min profil һär: http://elalficegertbot.tk/user/111813

 2. Hairstyles

  I must get across my love for your kindness for those people that really want guidance on your situation. Your very own dedication to getting the solution throughout ended up being especially significant and has continually empowered individuals just like me to arrive at their pursuits. This warm and helpful hints and tips denotes so much to me and much more to my colleagues. With thanks; from all of us.

Back to top