Hur ser köken ut 2021?

Köksrenovering 2021

Funderar du på att renovera köket under detta år? Jag tänkte gå igenom några av de starkaste trenderna för det kommande året, när det kommer till det rum som många tycker är det viktigaste i hela hemmet.

Trenderna när det kommer till inredning speglar strömningar i samhället, och köket är inget undantag. Pandemin har satt sina spår även när det kommer till hur vi inreder. När vi tillbringar mer tid hemma än någonsin tidigare börjar vi fundera på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Då är det många som börjar fundera på en köksrenovering. 

Om du surfar in på sajten https://renovera-kök-stockholm.se/ hittar du flera kök som följer de senaste trenderna. Det handlar om jordnära färger, och de stora, utdragbara lådorna håller ställningarna. Tidigare var det vanligast att svenskar valde vita kök, men kanske signalerar dova gröna toner en trygghet som vi behöver just nu. Enligt kökstillverkaren Marbodal, som citeras av tidningen Elle, vill vi nu ha jordnära färger i våra kök. Allra populärast är beige och grön. Är det här inredningens svar på “svemestern”? Det återstår att se. 

Jämförelse med 2020

Hur rapporterade då tidningarna om kökstrender i början av förra året, innan vi visste att ett virus från Kina skulle lägga sordin på det allra mesta, i hela världen? Nog ser det lite mer färgglatt ut när man läser artiklar. Vi kan helt enkelt konstatera att 2020 inte blev som det var tänkt, och att detta sätter sin prägel på trenderna för 2021. 

En annan slående skillnad mellan 2020 och 2021 är att de kök som ansågs trendiga för ett år sedan var mer utsmyckade än de vi ser i trendspaningarna för detta år. Det är inte samma strukturer på luckorna, och definitivt inte några rosa kranar eller blommiga stavmixers.

You Might Also Like

Back to top