Hitta rätt hantverkare

Badrumsrenovering Södermalm

Söker du hantverkare till en badrumsrenovering? Då söker du antagligen professionella hantverkare som är behöriga att bygga våtrum, som kan VVS och som arbetar på ett fackmannamässigt sätt.

Googla badrumsrenovering

För att veta att du anlitar duktiga hantverkare kan du alltid googla “badrumsrenovering Södermalm”, eller “badrumsrenovering” + den ort där du bor. Sedan när du får förslag från Google, kan du kontrollera så att de har behörighet, har bra omdömen på reco.se eller trustpilot, eller någon annan bedömningstjänst.
Sedan kan du alltid kontrollera så att de är behöriga för ROT-avdrag. För att hantverkaren ska vara behörig för ROT-avdrag så bör de ha F-skattsedel, och arbeta i Sverige alltså betala skatt i Sverige.

Kontrollera behörighet hos hantverkarna

Annat som du kan titta efter är om de är med i någon viktig brasnchorganisation som Byggnads, Byggkreamiskrådet, AB Svensk våtrumskontroll, måleribranschens våtrumskontroll och Säker vatteninstallation.

“För våtrum som ska byggas med keramiska material, våtrumsmattor eller målningssystem finns branschorganisationer. De utformar detaljerade regler som deras behöriga företag ska följa. Dessa är utformade för att uppfylla Boverkets byggregler, samt egna krav som är anpassade för det hantverk som organisationen företräder och de produkter som de arbetar med.” skriver Boverket på sin hemsida.

Annat som du kan titta efter är att den hantverkare som du funderar på att anlita tänker på säkerhet och är medveten om att fuktrisken finns och att den hantverkaren arbetar med att den risken finns.

”Alla” vill numera ha badrumsrenovering

Årets heta trender inom badrum är färger, kan man lugnt säga. Ifö:s inredare gillar blått och förutspår att blått kommer att dominera i badrum i år. Om Salvia grönt dominerade inredningstrenden de senaste 5 åren, kommer det gröna nu att bli blått, tror deras inredare Katrine Roug.

Det vita kommer också att försvinna, och istället längtar vi efter mer färger tror hon. Framför allt kaklet kan komma i fler färger än bara vitt, menar hon. Så fram för färgerna och naturliga material. Trä i badrum har verkligen slagit stort. Vi ser träpanel på väggarna och till och med trägolv i badrum. Även andra naturliga material som stenskivor kommer tillbaka till badrum.

Fint med skandinavisk stil

Den svenska, och skandinaviska stilen i badrum fortsätter, tror de flesta inredare. Vi vill inte ha plottriga badrum, enligt många som arbetar med inredning. Och den skandinaviska stilen går igen i badrum. Den nordiska stilen innebär ganska stilrena material, såsom träinredning, träpanel och raka linjer i inredningen.

Om du önskar en badrumsrenovering så finns det fina material att hämta. Trenden är dova färger, stilrena linjer, mycket naturmaterial, som hämtar inspiration från stenskivor, träpaneler, trägolv och trä i badrumsinredningen.

You Might Also Like

Back to top