Nyslipade, härliga golv

Golvslipning

Om ett rum känns trist är det framför allt två saker som kan lyfta det. Den första är att måla eller tapetsera om det. Men idag tänkte jag skriva om det näst bästa sättet, och det är att slipa om golvet. Du får ett helt nytt golv, som passar i rummet eftersom det är detsamma som förut. Förstår du hur jag menar? Jag ska försöka förklara.

Det härligaste golven är trägolv. Det beror antagligen på att trä är ett levande material. Men trä slits också. Som tur är går det dock att slipa många typer av trägolv. För att det ska vara möjligt måste stavarna i golvet ha en viss tjocklek. Om du ska lägga golv i ett rum, och väljer ett trägolv, välj då ett golv som är tillräckligt tjockt för att det ska gå att slipa om. Det gäller framför allt om du planerar att bo där länge. Men det kan även vara en bra idé om du tror att du kommer att sälja din bostad inom de närmaste åren. 

Ekonomin i slipbara golv

Det är inte så dyrt eller besvärligt att slipa om ett trägolv. Som du kan läsa om på https://golvslipningsthlm.se/ är det betydligt billigare än att lägga ett nytt golv. Om ditt trägolv skulle vara slitet när det är dags för dig att flytta kan du boka en slipning av golvet inför visningen. Det är en investering som kommer att löna sig, i och med att slutpriset blir högre. 

Ett nyslipat golv lyfter hela rummet. Det handlar inte bara om att golvet blir som nytt. Du kan också välja att göra en infärgning av golvet efter slipningen, och sedan ytbehandla det så det blir tåligt. Då har du inte bara ett golv med ny finish, utan även i en ny nyans. 
Vill du veta mer om golvslipning? Du kan ladda ned golvbranschens informationsblad genom att följa länken.

You Might Also Like

Back to top