Är det dags att se över fasaden?

fönsterbyte stockholm

Snygga fasader gör mycket för helhetsintrycket. En väl hållen fasad ger ett högt värde på huset, och många villaägare har gjort sin största investering i huset som de bor i. Ett hus, åtminstone i trakterna kring storstäderna; Stockholm, Göteborg och Malmö kostar mellan 1 miljon till 20 miljoner. Det är stora investeringar, även för den som har det riktigt gott ställt. Nu menar vi vanliga miljonärer, inte miljardärer som har hus i flera länder.

Ett fönsterbyte är en del i att hålla fasaden i gott skick. Ett fönsterbyte gör mycket, inte bara för fasadens utseende, utan även för trivseln inomhus. Fina fönster ökar definitivt utseendet och är ett lyft för inredningen. Ska man välja fönster inser man snabbt att fönstermarknaden verkligen har  vuxit den senaste tiden. Numera är det inte bara 2- eller 3-glasfönster som man kan välja mellan. Så vilka slags fönster önskar ni till villan?

  • Tvätta-sällan-fönster – dessa slags fönster har ett plastlaminat på utsidan som gör att smuts inte fastnar så lätt på fönster. När det regnar så ramlar smutsen av.
  • Inbrottssäkra fönster – dessa fönster har också ett platslaminat som gör att fönster håller ihop vid slag på fönster. Ofta ser man butiksfönster som har blivit utsatta för våld, och man ser att fönstret har spruckit men inte splittrats.
  • Säkerhetsfönster – dessa fönster tål pistolskott. Är man rädd för att någon ska kunna skjuta mot fönster så är dessa fönster vad som krävs.
  • Slipp-renovera-fönster – dessa fönster är tillverkade i PVC, vilket gör att du inte behöver renovera dem. Det som kan hända med tiden är att de blir missfärgade med åldern, men de är in takta och du slipper färg som flagnar.
  • Solskyddsfönster – det finns fönster som har solskydd men som inte är mörka. Dem kan du ha för att slippa få in gassande solvärme på somrarna. Passar alldeles utmärkt till sovrum, exempelvis, som man gärna vill ha svala när värmen ligger på.
Back to top